Ρώμη-Ένα αξέχαστο ταξίδι στην "αιώνια" πόλη!

Ρώμη  Ρώμη
Η «αιώνια πόλη». Δεν είναι απλώς μια ωραία μεγαλούπολη. Είναι η μητρόπολη με τις τρεις αιωνιότητες: της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της μουσικής των αιθέρων, όπως τη χαρακτήρισε ο Πικάσο. Η ομορφιά της ιταλικής πρωτεύουσας οφείλεται στο συνδυασμό των σύγχρονων παροχών μιας μεγαλούπολης που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τα δεκάδες ιστορικά μνημεία. Για αυτό το λόγο είναι σχεδόν αδύνατο σε μία μόνο επίσκεψη να καταφέρει κανείς να δει και να ανακαλύψει όλα αυτά που έχει να του προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ξέρετε τα πιο σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε για να κάνετε τις διακοπές σας πιο όμορφες και ξεχωριστές.

 

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι το Κολοσσαίο. Ένα επιβλητικό και πανέμορφο μνημείο που στολίζει τη πόλη της Ρώμης. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως αρένα για τους μονομάχους με σκοπό τη ψυχαγωγία του κόσμου και των αυτοκρατόρων. Το Μαυσωλείο του Αδριανού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Βατικανό στην αριστερή πλευρά του ποταμού Τίβερη. Πρόκειται για ένα μεγάλο και επιβλητικό κάστρο το οποίο χτίστηκε στα μέσα του 2ου αιώνα, έχει κυκλική δομή και περιβάλλεται από μεγάλα τείχη και τέσσερεις πύργους που είναι χτισμένοι σε κάθε γωνιά. Η βόλτα σας στο Μαυσωλείο του Αδριανού καθώς και στη γέφυρα που  τη στολίζουν υπέροχα αγάλματα θα σας δώσουν την ευκαιρία για ένα ρομαντικό περίπατο με υπέροχη θέα. Το Βατικανό, η μικρότερη χώρα στο κόσμο, βρίσκεται εκεί και θα ανακαλύψετε μνημεία μεγάλου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Με χαρακτηριστική την πλατεία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη εκκλησία στο κόσμο, τον οβελίσκο και τα δεκάδες μουσεία και βιβλιοθήκες θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε. Το Πάνθεον είναι ένας ναός αφιερωμένος στους θεούς του Ολύμπου, χτισμένος πάνω από 1800 χρόνια και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της μεγάλης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Είναι ένα μνημείο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν οι χοντροί τοίχοι, οι μεγάλες μαρμάρινες κολώνες αλλά περισσότερο από όλα ο  ψηλός τρούλος ύψους 43 μέτρων. Η Ρωμαϊκή Αγορά αποτελούσε το κέντρο της πολιτικής,οικονομικής,κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής στην Αρχαία Ρώμη.Αυτό αποδεικνύεται από τα ερείπεια πολλών ναών, τις αψίδες θριάμβου και κτιρίων. Παρόλο που πολλά από αυτά δεν έχουν διασωθεί ολοκληρωτικά μια βόλτα σίγουρα θα σας ταξιδέψει στο αρχαίο πνεύμα της αυτοκρατορικής Ρώμης. Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι το πιο διάσημο και αδιαμφισβήτητα το πιο όμορφο σιντριβάνι της Ρώμης. Δεσπόζει στη μικρή πλατεία Trevi και ο θρύλος λέει θα ξαναέρθετε στη Ρώμη εάν ρίξετε ένα κέρμα στο νερό. Τις βραδινές ώρες η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά μαγική χάρη στα πολλά φώτα που φωτίζουν το σιντριβάνι αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορείτε να διακρίνετε τα αγάλματα σχήματα του σιντριβανιού καθώς και τα κτίρια που το περιβάλλουν. Η Πιάτσα ντι Σπάνια είναι από τα πιο συνηθισμένα σημεία συνάντησης στη Ρώμη. Εμπνέει έντονο ερωτισμό που σου κλέβει την ανάσα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η διάσημη Ισπανική Σκάλα,το σιντριβάνι οβελίσκος και η όμορφη εκκλησία συνθέτουν ένα τοπίο που σίγουρα θα σας μαγέψει.

 

Εάν θέλεις να είσαι εσύ ο τυχερός που θα ετοιμάσει βαλίτσες για να την επισκεφτεί, δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας! Ο νικητής κερδίζει ένα ταξίδι για δύο άτομα με όλα τα έξοδα πληρωμένα και 200 ευρώ μετρητά για να τα ξοδέψει! Πάρε μέρος εδώ!

Διαγωνισμός brands4all

 Πηγή: blog.joytours.gr